WeCare pentru o Carte

rezidenti-in-casa-visurilor-de-radu-aldulescuPrimim o multime de cereri de ajutor. Incercam sa raspundem la toate, cu resursele pe care le avem. Daca nu reusim sa ajutam direct, publicam cererea pe pagina WeCare Filantropica, cu speranta ca alti oameni inimosi vor putea ajuta la randul lor!
De curand, am primit o cerere aparte, pentru tiparirea unei carti.

Cererea a venit de la echipa Sprijina.ro. Iata textul:

„Împreună ne dorim să dăm viață cărții „Rezidenți în Casa Visurilor”, de Radu Aldulescu, unul dintre cei mai importanți romancieri români.

Editura Hyperliteratura si-a propus de la bun început să schimbe din temelii câteva lucruri: promovare mai bună a autorilor români, drepturi financiare mai mari pentru scriitori (chiar și de 3-4 ori mai mari decât editurile „tradiționale”), transparență și nu în ultimul rând respect. Atât pentru autorii noștri, dar și pentru cititori.

Am ales metoda de finanțare prin crowdfunding deoarece aceasta ni se pare cea mai onestă cale de a duce la capăt un proiect de carte, adresându-ne în primul rând publicului, care este cel mai în măsură să ne spună că își dorește un titlu. Ne dorim ca publicul să fie alături de noi (și) în acest demers și să ia parte activ la publicarea și promovarea acestui roman prin precomanda acestuia.

Până acum am demarat cinci campanii de crowdfunding reușite și ne dorim foarte mult să extindem colecția noastră de proză (după romanul „Strada din Casa Sirenelor”, de Octavian Soviany) cu cea mai nouă carte semnată de Radu Aldulescu. Alege una dintre recompensele oferite de noi și participă și tu la nașterea noului său titlu.

Radu Aldulescu este cu siguranță unul dintre cei mai importanți scriitori pe care-i avem la momentul actual. A debutat în 1993 cu romanul „Sonată pentru acordeon”, carte cu care a și obținut Premiul Uniunii Scriitorilor. A continuat apoi cu unul dintre cele mai cunoscute și apreciate titluri ale sale, „Amantul Colivăresei”, în 1996, roman care a trecut de peste patru reeditări. A scris, de asemenea, scenariul pentru filmul „Terminus Paradis”, regizat de Lucian Pintilie, care a primit Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Veneția. În 2008 primește Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române pentru romanul „Mirii Nemuririi”. Continuă să publice apoi alte trei romane de căpătăi: „Ana Maria și Îngerii”, „Cronicile Genocidului” (pentru care îi este acordat prestigiosul premiu „Augustin Frățilă”, în 2013) și „Istoria Regelui Gogoșar”.

Suma obținută din campania de crowdfunding va fi folosită în cea mai mare parte pentru costurile de tipărire, și redactare a cărții „Rezidenți în Casa Visurilor”, urmând ca un procent mai mic să fie alocat promovării cărții, fără de care impactul unei cărți nici n-ar putea exista. Folosim fondurile obținute atât pentru o promovare solidă online, dar și pentru turnee de lansări în țară, astfel că orice sumă care va depăși obiectivul impus de noi va fi binevenită și folosită tot pentru carte.

Alegând să susții acum acest proiect, precomandând cartea, vei face parte din echipa care va da naștere acestei cărți. Noi credem că lucrurile cele mai bune se realizează prin solidaritatea unei comunități, în acest caz al cititorilor, iar implicându-te vei deveni unul dintre cei care vor contribui la punerea în scenă a unei povești care poate depăși barierele timpului nostru. Investind într-o carte, investești de fapt în dezvoltarea artistică a comunității tale și a propriei tale persoane.

Daca este cineva dispus sa ajute la tiparirea cartii, mai multe detalii se gasesc pe pagina Sprijina.ro

(*) Disclaimer: Cererile apartin in totalitate persoanelor care ne contacteaza. Daca nu este mentionat altfel, nu facem verificarea sursei si nu ne asumam responsabilitatea pentru veracitatea informatiilor. Pentru detalii va rugam sa luati legatura cu persoana de contact.

Sursa: Sprijina .ro

 

Advertisements

1 thought on “WeCare pentru o Carte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s