In Poiana cu Narcise

La inceput de iunie, cand infloresc Narcisele salbatice, va invitam la o drumetie  prin Rezervatia de Narcise din Muntii Baiului, sa admiram aceste minunate flori in cadrul lor natural si sa ne bucuram de frumusetea muntelui!

Rezervatia naturala botanica Poiana cu Narcise din Muntii Baiului este unul dintre cele mai frumoase si mai putin cunoscute obiective turistice din Valea Prahovei. Cu o suprafata de 20 de hectare, este situata pe un versant sudic al Culmii Baiului, la o altitudine de 1.500 de metri. Versantul incanta prin frumuseatea naturala, cu izvoare si palcuri nenumarate de narcise albe.

Legenda Narcisei
Narcis era un tanar foarte frumos, atat de frumos incat toate nimfele se indragosteau de el. El insa se plimba toata ziua si nici macar nu le bag in seama. Una dintre nimfe, pe nume Echo, il urma pe Narcis peste tot sperand la un cuvant macar din partea lui, pana a murit din dragoste. Astfel a aparut ecoul.
Nemesis, Zeita Razbunarii, vazand cruda lui indiferenta, i-a menit sa nu iubeasca pe nimeni niciodata, ci sa se indragosteasca de el insusi si astfel sa isi gaseasca moartea. Ajungand pe malul unui lac, Narcis si-a zarit propriul chip in oglinda apei si, vrand sa il imbratiseze, a cazut in adancuri si s-a inecat.
Nimfele au venit sa il planga si l-au transformat intr-o floare alba care sa le aminteasca mereu de cel pe care l-au iubit atata in zadar. Se zice ca de aceea narcisa isi tine mereu capul in jos, pentru ca il imita pe Narcis care se admira in apa.

Weekend Activ

Ce: Drumetie

Cand: Sambata, 9 iunie 2018

Unde: Sinaia

Cine: Oricine doreste sa vina, indiferent de varsta sau de nivel. Un nivel minim de pregatire este necesar

Dificultate: Este un traseu nemarcat, cu lungimea de 14 km si diferenta de nivel de 500 m. Se merge pe drum forestier, apoi pe albia unui rau. Nu este un traseu lung, insa in ultima parte se urca pieptis, pe o poteca plina de pietre.

Ce oferim: Ghidare (Just Trek) sau transport din Bucuresti, masa picnic, ghidare si supraveghere (All Inclusive).

Cost: Just Trek – 25 lei; All inclusive – 150 lei. Reduceri 20% pentru membrii clubului Tabere cu Suflet.

Inscrieri: aici. Termenul limita este marti, 5 iunie, ca sa stim cum sa ne organizam. Functie de modificarile in prognoza meteo pot aparea schimbari. Urmariti actualizarile aici: blog.taberecusuflet.ro.

Detalii: Pentru mai multe info va rugam sa ne contactati. Iata cum a fost la ultima drumetie in Poiana cu Narcise

Va asteptam cu drag!


Weekend Activ pe Carari de Munte este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea unui stil de viata sanatos, prin motivarea Copiilor de a face regulat miscare in natura. In cadrul acestui proiect ne propunem sa facem drumetii si sa transmitem bucuria mersului pe munte, descoperind zone frumoase si impartasind povestile si legendele muntelui.

Foto: Tabere cu Suflet

 

Advertisements

2 thoughts on “In Poiana cu Narcise

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s