Invitatie in Rezervatia de Bujori

taberecusuflet-00281Duminica, 20 mai, va invitam la o plimbare cu bicicletele prin Parcul Natural Comana, la vremea cand infloresc Ghimpele si Bujorii:)

Parcul Natural Comana este situat la 30 km Sud de Bucuresti. Parcul cuprinde trei arii protejate: Rezervatia Stiintifica de Ghimpe (Ruscus aculeatus), Rezervatia Stiintifica de Bujor (Paeonia peregrina) si Balta Comana (Delta Neajlovului).
Este o zona de o frumusete naturala deosebita si, in plus, cu o multime de vestigii istorice inedite. Aici de gasesc paduri de Plop Alb, de Tei sau de Salcam. Mai multe detalii

Numele stintific al Bujorului este Paeonia. Se spune ca numele vine la Paeon, Zeul Medicinei. La inceput, Paeon era discipolul lui Asclepius. Era un tanar foarte talentat, cu parul de culaore rosie. Fiind harnic si plin de talent, a devent repede mult mai bun decat maestrul sau, fiind apreciat chiar si de zei. Asclepius, gelos pe succesul sau, s-a gandit sa il omoare. Atunci Zeus, pentru a-l scapa de mania lui Asclepius, l-a trasformat pe Paeon intr-o floare, care a capatat culoarea rosie a parului sau.
Intr-adevar, bujorii au fost cultivati in trecut pentru proprietatile lor medicinale. In Evul Mediu se credea ca florile de bujor pot alunga spiritele malefice si erau un remediu general, pentru orice tip de boala sau durere. In japoneza, bujorul se numeste Ebisugusuri, adica „leac medicinal din China” si era folosit pentru tratarea durerilor, astmului si a epilepsiei.

Mănăstirea Comana, a fost ctitorită de Vlad Tepes în anul 1461, ca o mănăstire-cetate, care însă s-a ruinat până la finele secolului al XVI-lea. Ostrovul pe care a fost înăltată odinioara mănăstirea era un loc strategic. Pe drumul spre Parcul Natural putem vizita Manastirea, iar in Padure vom trece pe langa locul unde se zice ca a fost ucis ctitorul Vlad Tepes. Traseul continua de-a lungul Baltii Comana pana la Calugareni, unde Mihai Viteazul a profitat de terenul mocirlos si l-a invins pe Sinan Pasa. Mai multe detalii

 

Weekend Activ

Ce: Tura Velo

Cand: Duminica, 20 mai.

Unde: Comana

Cine: Oricine este bine venit! Este recomandat sa aveti o bicicleta pregatita si ceva antrenament.

Distanta: Tura are 20 km, iar timpul estimat de parcurgere este de 3 ore. Vom merge pe drumuri forestiere si poteci prin padure

Dificultate: Redusa, pot veni si copiii

Ce oferim: Indrumare traseu, taxa de intrare in Parcul Natural Comana – Rezervatia de Bujori, supraveghere copii, apa, bar energizant si garantia unei zile frumoase 🙂 La cerere putem oferi transport sau inchiriere biciclete, insa va rog sa ne spuneti pana marti, 15 mai.

Cost: 25 Ron. Reduceri 20% pentru membrii clubului Tabere cu Suflet.

Inscrieri: aici. Dupa ce va inscrieti veti primi programul detaliat cu ora si locul de intalnire. Data limita pentru inscriere este marti, 15 mai.

Detalii: Pentru mai multe info va rugam sa ne contactati. Iata cum a fost la ultima iesire cu biciclete pe acest traseu.

Va asteptam cu drag!

——————————————————————

Weekend Activ pe 2 roti este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea cicloturismului si a miscarii in aer liber. In cadrul acestui proiect ne propunem sa iesim cate o zi, cu bicicleta, pe traseele Tabere cu Suflet sau in zone deosebit de frumoase pentru bicicleta. Astfel putem impartasi si altora bucuria mersului pe bicicleta, combinata cu descoperirea unor locuri inedite.

Foto: TabereCuSuflet

Advertisements

2 thoughts on “Invitatie in Rezervatia de Bujori

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s